Vluchten naar Australië

Er zijn veel zaken waar je op kunt letten bij het boeken van je vluchten naar Australië. Comfort, duur, flexibiliteit en natuurlijk de kosten. Des te minder de kosten zijn voor een vlucht, des te meer je overhoudt voor je rondreis in Australië!

Vaste retour vlucht naar Australië

De meest goedkope variant is de retour vlucht. Het nadeel van deze vlucht is wel dat de data vast liggen. Bij sommige vluchten kun je deze nog met een kleine meerprijs wijzigen. Belangrijk om dus in de gaten te houden bij het boeken. De meeste vluchten landen op Sydney en is dan ook de meest voor de hand liggende bestemming.

Vaste enkele vlucht naar Australië

Veel backpackers willen vrijheid hebben en kiezen er soms voor om een enkele reis te boeken om vervolgens zelf te bepalen wanneer ze terug willen vliegen.

Let hierbij wel op dat niet alle landen zomaar toestaan dat je het land binnenkomt met een enkele vlucht. In Australië is dit wel toegestaan.

Daarbij komt ook dat de prijzen van een enkele vlucht vaak veel duurder zijn dan een retourvlucht.

Flexibel wereldticket (open ticket)

De meest fijne manier van vliegen naar Australië is met een open wereldticket. Het voordeel hiervan is dat je van te voren de dagen alvast door kunt geven voor je vliegtickets, maar deze later nog kunt wijzigen als je bedenkt langer of korter te blijven. Plus je vliegt niet alleen naar Australië, maar kun je dit direct combineren met bijvoorbeeld Nieuw-Zeeland, Fiji, Hongkong, Hawaii of Singapore. Ideaal, aangezien de vlucht naar Australië al gauw 24 uur kan duren.

Kosten beperken van je vluchten naar Australië

De kosten van je vlucht kun je beperken door op een aantal dingen te letten:

  • De periode waarin je boekt. Veelal is de periode van januari tot maart het goedkoopste om te gaan boeken. Daarnaast hebben vliegtuigmaatschappijen als Emirates ook Black Friday en Cyber Monday deals. Zorg er in ieder geval voor dat je een paar maanden voordat je wilt gaan vliegen boekt, om zo geen last minute vluchten te krijgen die vaak een stuk duurder zijn.
  • De vliegtuigmaatschappij die je kiest. Je kunt kiezen voor een van de goedkopere airlines. Dit gaat echter vaak wel ten koste van andere zaken zoals de bagage die je mee mag nemen, de beenruimte die je hebt en het eten dat je krijgt.
  • Aantal tussenstops. Over het algemeen geldt, hoe meer tussenstops, des te goedkoper de vlucht.
  • Korting voor studenten.