Visum voor Australië

Een visum is een officiële toestemming een land binnen te reizen en daar ook te mogen verblijven. Zonder visum kom je Australië dus niet binnen. Het is dan ook belangrijk dat je het visum op tijd aanvraagt om de nodige stress te voorkomen!

Er zijn 3 soorten visums, die afhankelijk van je keuze, meer of minder informatie van je nodig hebben:

Working Holiday Visum (WHV)

Een visum die je kunt aanvragen om vervolgens een jaar lang in Australië te mogen reizen en werken. Sterker nog, als je 3 maanden ‘farm work‘ uitvoert, kun je nog voor een 2e jaar gaan! Een aantal punten die belangrijk zijn om te weten:

  • Dit visum kun je alleen aanvragen tussen de 18 en 31 jaar
  • Je moet hiervoor minimaal 3200 euro op je rekening hebben
  • Je mag maar een half jaar voor dezelfde werkgever werken
  • De kosten bedragen 300 euro

eVisitor Visum

eVisitor Visum ofwel het toeristenvisum. Dit is het visum dat het meeste wordt gebruikt voor reizigers uit Nederland en België. Dit is dan ook het meest goedkope visum, waarmee je 3 maanden lang kunt afreizen naar Australië voor vakantie of een zakenreis. Het eVisitor Visum geldt alleen voor landen waar Australië een goede band mee heeft, waaronder dus Nederland en België. De kosten hiervan bedragen ongeveer 15 euro.

ETA Visum

ETA Visum. Het visum dat geldt voor vrijwel alle landen. Ook hier mag je 3 maanden mee reizen in Australië. De kosten hiervan bedragen ongeveer 35 euro.