De top 5 meest unieke hostels in Australië

Om jouw reis nog een stukje specialer te maken heb ik de 5 meest unieke hostels in Australië voor je opgezocht en op een rijtje gezet. Wees wel snel met het boeken van deze hostels, want ze raken snel vol!

  1. Alice’s Secret Travellers Inn, Alice Springs. Dit eigenzinnige hostel met zijn unieke kamers is een verblijf waar je je ogen uit zult kijken. Je kunt hier bijvoorbeeld slapen in een Amerikaanse schoolbus of een Alpine Hut. Een super gave ervaring die je niet snel zult vergeten.
  2. Arts Factory Lodge, Byron Bay. Als je het goed naar je zin wilt hebben in Byron Bay, ga dan naar de Arts Factory Lodge. Hier hangt een hele chille vibe tussen alle hippie backpackers. Naast de vriendelijke stemming zijn er ook leuke workshops, yoga lessen en dag trips die je kunt boeken. Het ligt zo’n 10 min van het strand en heeft ook een zwembad.
  3. Base Backpackers, Magnetic Island. Direct gelegen aan het strand van Magnetic Island en met uitzicht op de zee vanuit je kamer kun je hier helemaal tot rust komen. Maandelijks is hier ook een Full Moon Down Under feest. Dus zorg ervoor dat je die niet mist!
  4. Montacute Boutique Bunkhouse, Hobart. Dit 19e-eeuwse gerestaureerde herenhuis ligt direct in het historische Battery Point van Hobart in Tasmanië. Het boetiekhostel heeft zo’n 8 open haarden, eiken vloeren en antieke meubels. Zeker een hostel die je niet direct ergens anders tegen zult komen.
  5. Dreamtime Travellers Rest, Cairns. Een tropische tuin, hangmatten en een zwembad zetten de toon voor dit gezellige hostel. Met wekelijkse BBQ en pizza avonden en filmavonden zul je je zeker niet vervelen.