Backpacken in Melbourne

Melbourne is de kunst- en cultuurhoofdstad van Australië. Een stad met een heel relaxte sfeer in vergelijking met Sydney waar mensen, zeker in het CBD (Central Business District), zich gehaast voelen. Deze stad loopt over met lekkere tentjes, rooftopbars en gezellige cafétjes waar je de beste koffie van de Australië kunt proeven. De combinatie van de sfeer, cultuur en natuur maakt dit tot een stad die je zeker niet over kunt slaan.

Top 5 activiteiten in Melbourne

  1. City Circle Tram. Gratis en handig! Deze oude tram rijdt door Central Melbourne en de Docklands. Voorzien van een audio tour is dit een attractie die je zeker niet over mag slaan.
  2. Royal Botanic Gardens. Gelegen in het midden van Melbourne met meer dan 10.000 verschillende soorten planten is dit een favoriete bestemming van vrijwel elke toerist. Parken, vijvers, bloemen en dieren zijn hier te vinden.
  3. Shrine of Remembrance. Een indrukwekkende herdenkingsplaats die sinds 1934 bestaat om alle slachtoffers van verschillende oorlogen te herdenken.
  4. Melbourne Cricket Ground. De oudste en grootste sportgelegenheid van Australië waar vele cricket toernooien zijn gespeeld, waaronder het wereldbeker kampioenschap en ontelbare VFL/AFL finales.
  5. ArtVo. Een leuk interactief museum waar je je ogen uit zult kijken en met tientallen foto’s terug zult gaan.

Top 5 hostels in Melbourne

  1. Queen Victoria Hostel. Centraal gelegen hostel met een bar, gemeenschappelijke lounge en gratis Wifi. Alle kamers zijn voorzien van een airco en gedeelde badkamer.
  2. United. Dit hostel bevindt zich tegenover Flinders Street Station, in een van de meest leuke wijken van Melbourne. Goed hostel met bar en gratis Wifi.
  3. Flinders Backpackers. Wederom een hostel vlakbij Flinders Street Station met gemeenschappelijke lounge en gratis Wifi. Er wordt daarnaast ook dagelijks een gratis continentaal ontbijt geserveerd.
  4. Space Hotel. Schoon hostel met filmzaal, fitnessruimte en hottub. Daarnaast beschikken ze ook over een dakterras en een bar.
  5. Melbourne Central YHA. Vriendelijk personeel met een gezellige sfeer. Beschikt over een dakterras met barbecue. De tram stopt direct voor de deur om je af te zetten bij bijvoorbeeld de Shrine of Remembrance of de Melbourne Cricket Ground.