Backpacken in Darwin

Darwin, bekend van de moerassen en krokodillen! Het is de natste en kleinste hoofdstad van Australië. Vanaf hier heb je ook de kortste vlucht naar Azië en kun je genoeg terugvinden over de cultuur van de Aboriginals.

Top 5 activiteiten in Darwin

  1. RFDS Darwin Tourist Facility. Museum over de Royal Flying Doctors die ervoor zorgen dat op de meest afgelegen locaties nog steeds zorg verleend kan worden.
  2. Leanyer Recreation Park. De perfecte plek om af te koelen naar een lange dag sightseeing. Het is een gratis park met waterglijbanen en heeft badmeesters. Het is gezellig voor alle leeftijden.
  3. Litchfield Park and Jumping Crocodile Tour. Vroeg opstaan tijdens deze tour om de springende zout water krokodillen te kunnen zien, om zo de andere boten voor te zijn. De krokodillen springen tot wel 5 meter hoog! Daarnaast kun je termietenheuvels zien en zwemmen in krokodillen-vrije zones.
  4. Kakadu Dagtour. Bezoek het UNESCO-werelderfgoed van Kakadu met een gids. Ontdek de tradities van de Aboriginals en geniet van een culturele demonstratie.
  5. Mindill Beach. Leuk strand om te bezoeken. Op zondag is hier ook een markt waar je lekker kunt shoppen en lekkere hapjes kunt eten. Tip: de zonsondergang is hier prachtig!

Top 5 hostels in Darwin

  1. Darwin City B&B. Over het algemeen scoren de hostels hier wat minder, waardoor ik deze gezellige Bed & Breakfast niet over kon slaan. Gelegen in het centrum van Darwin vind je hier een zwembad en een gratis (licht) ontbijt. De eigenaresse voorziet je van tips voor activiteiten in de buurt.
  2. Darwin Hostel. Op 1.4 kilometer van Mindill Beach biedt deze accommodatie een zwembad, tuin en watersportfaciliteiten. Er worden werkelijks pizza en BBQ nights georganiseerd voor alle gasten. Helaas wel wat klachten over de kamers en de keuken. Voor de rest een prima plek om te verblijven.
  3. Hostel Youth Shack. In het centrum van Darwin vind je dit hostel met zwembad en zonneterras. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning en een kluisje. Het heeft een eigen bar en wordt omschreven als een party hostel. De sfeer is super en het personeel is vriendelijk.
  4. The Cozy Hostel. 1.5 kilometer van Mindill Beach, heeft dit hostel een gedeelde lounge, een terras en ’s avonds entertainment. Het is een kleiner hostel en biedt airconditioning op de kamers. Het personeel is vriendelijk en heeft het pand overgenomen in 2020.
  5. Hostel Frogshollow Backpackers. Dit hostel ligt zo’n 1.6 kilometer van Mindill Beach. Het heeft een eigen zwembad, zonneterras en tuin. Het is er niet heel schoon en de gasten zijn soms ‘apart’. Prima als je weinig geld hebt, maar anders zou ik een ander hostel kiezen.