Backpacken in Cairns

Cairns ligt in het noordoosten van Australië. De toegangsplek tot het Great Barrier Reef en diverse tropische regenwouden. Het heeft een actief nachtleven, lekkere restaurants en een aangelegd stadsstrand met zwembad en barbecue gelegenheden.

Top 5 activiteiten in Cairns

  1. Great Barrier Reef duik- en snorkeltrips! Tja, wat kan ik hier over zeggen. Dit is de reden voor veel mensen om naar Australië toe te gaan. Als je nog nooit gedoken hebt dan kun je hier ook een introduik boeken. Het Great Barrier Reef is adembenemend.
  2. De tropische regenwouden van Daintree Rainforest, Cape Tribulation en Mossman Gorge. Bezichtig de prachtige natuur ten noorden van Cairns. Pas wel op voor de spinnenwebben, want hier zijn veel grote spinnen te vinden!
  3. Wildwaterraften! Hoe gaaf is dit. Wildwaterraften over de Barron River. Een ervaring die je niet snel zult vergeten. Houd jezelf goed vast, tijdens dit wilde water avontuur.
  4. Whitsunday Islands met de Atlantic Clipper. Wat een geweldige ervaring was dit. Geniet van de witste stranden, snorkel- en duiktrips, maak nieuwe vrienden en ga ’s avonds lekker feesten. De vertrekplaats is vanaf Airlie Beach. Iets verder zuidelijk gelegen van Cairns.
  5. Cairns Esplanade Lagoon. Een zwembad aan de zee! In deze benauwde stad is het heerlijk afkoelen in het buitenzwembad van Cairns. Je kunt hier ook lekker barbecueën bij de gratis beschikbare faciliteiten.

Top 5 hostels in Cairns

  1. Global Backpackers Cairns. Vlakbij de Lagoon en Esplanade is dit hostel in het midden van alles. Restaurants, uitgaansgelegenheden, de jachthaven en winkels allemaal op loopafstand. Door het hostel worden diverse activiteiten georganiseerd. De kamers zijn allemaal voorzien van airconditioning en gratis Wifi.
  2. Travellers Oasis. Dit vriendelijke hostel ligt in het centrum van Cairns. Het heeft een eigen zwembad, genoeg ruimte om te koken, met comfortabele bedden en goede Wifi.
  3. Tropic Days Boutique Hostel. Wauw, wat een lekker hostel. Hangmaten, tropische tuinen, een zwembad. De kamers beschikken over een ventilatoren, beddengoed en handdoeken. Helaas is de airconditioning enkel tegen een toeslag te gebruiken en is het hostel iets verder gelegen van het centrum.
  4. Dreamtime Travellers Rest. Op zo’n 1.2km gelegen van het centrum ligt dit hostel. Het heeft een zwembad, kleine bibliotheek en onbeperkte Wifi.
  5. Freedom Hostels Cairns. Prima hostel dichtbij de Esplanade en de Lagoon. Gratis airconditioning, een terras en een barbecue. ’s Avonds is er entertainment. De kamers zijn groot en schoon.