Backpacken in Brisbane

Grote stad gelegen aan de oostkust van Australië met een subtropisch klimaat. Een uitvalsbasis waar je goed kunt gaan stappen en genieten van de lekkere restaurants, gezellige cafés en mooie parken.

Top 5 activiteiten in Brisbane

  1. Fraser Island. Misschien iets verder gelegen, maar zeker de moeite waard! Dit is een tour die je niet zult vergeten. Met een 4×4 crossen door het bos en over het strand. Kamperen op het eiland. Een bootwrak bezoeken en de mogelijkheid om wilde dingo’s te zien.
  2. Australia Zoo. Als je een dierentuin zou willen bezoeken in Australië, dan is dit degene waar je heen zou moeten gaan. Dé dierentuin van Steve “Crikey” Irwin met live shows en vele dieren en planten die je kunt bewonderen.
  3. Brisbane Segway Sightseeing Tour. Een handige en leuke manier om de stad te bekijken.
  4. Brisbane Story Bridge Adventure Climb. Een activiteit voor mensen zonder hoogtevrees! Deze wandeling kun je zowel overdag als ’s nachts doen.
  5. Southbank Parklands. Gelegen aan de rivier is dit de plek waar alles gebeurd. Hier vind je restaurants, cafés en een enorm park. Daarbij worden ook de meeste evenementen hier georganiseerd. Een ideale plek om tot rust te komen.

Top 5 hostels in Brisbane

  1. Breeze Lodge. Dit schone hostel met vriendelijk personeel is centraal gelegen en in de buurt van de meeste activiteiten in de stad. Het heeft een ruim terras en een Netflix ruimte.
  2. Brisbane Quarters. Een vrij nieuw hostel met goede bedden, airconditioning, een buitenzwembad en avondentertainment. Het hostel is gelegen in een prettige buurt.
  3. Ellie’s Guesthouse. Een goed geprijsde accommodatie voor de locatie. Alle kamers zijn voorzien van een kitchenette.
  4. Brisbane City YHA. Mooi en modern hostel met goede bedden en ligt op zo’n 10 minuten wandelen van Roma Street. Airconditioning en gratis Wifi is aanwezig.
  5. Summer House Backpackers. Hostel met dakterras, bar en barbecue faciliteiten. Prima kamers met airconditioning.