Backpacken in Alice Springs

In het midden van Australië, in de ‘Outback’, is dit een plaats die vaak wordt gebruikt als doorreisplek om naar de Uluru (Ayers Rock) te gaan. Daarnaast is dit ook de route om van Adelaide naar Darwin te komen. Buiten de Uluru zijn er ook veel andere dingen te beleven. Één tip alvast, breng een netje mee voor over je hoed of pet. Er zijn namelijk veel vliegen!

Top 5 activiteiten in Alice Springs

  1. Uluru (Ayers Rock). De plek waar je heen gegaan moet zijn als je naar het midden van Australië gaat. Vooral zonsopgang en de zonsondergang zijn erg mooi! Er zijn hier diverse tours die je kunt nemen om meer te weten te komen over de waarde van deze rots voor de inheemse bewoners.
  2. The Kangaroo Sanctuary. Je wordt opgehaald in je hotel en krijgt vervolgens met een rondleiding door de opvang met een baby ‘Joey’ kangaroo in je armen. Een ervaring die je absoluut meegemaakt moet hebben.
  3. The Larapinta Trail. Een erg indrukwekkende wandeling door een lagune. Vertrek vroeg, want het wordt warm!
  4. Desert Park. Bekijk met eigen ogen de echte woestijn en de flora en fauna die daarbij hoort. Daarbij krijg je ook uitleg over de cultuur van de Arrernte.
  5. Anzac Hill. Bewandeld deze heuvel voor een uitzicht over de stad. Hier vind je een monument ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de verschillende oorlogen.

Top 5 hostels in Alice Springs

  1. Alice’s Secret Travellers Inn. Dit kleine en rustige hotel ligt op zo’n 5 minuten van het stadscentrum. Het heeft airconditioning, een buitenzwembad en gratis barbecue faciliteiten. Vanuit hier kunnen ook diverse activiteiten worden geboekt.
  2. Wilmots on Dixon. Een bed and breakfast in plaats van een hostel, met iets meer luxe. Leuk ingerichte woning met een zwembad.
  3. Alice Springs YHA. Een hostel in het midden van de stad voorzien van airconditioning, gratis Wifi en een zwembad. Ook vanuit hier worden diverse activiteiten georganiseerd.
  4. Alice Lodge Backpackers. Wederom een prima accommodatie. Deze keer wel iets verder gelegen, op zo’n 10 minuten van het centrum. Airconditioning en een zwembad zijn aanwezig.
  5. Todd Tavern. Prima om voor één nacht. Iets goedkoper dan de rest en beschikt over een eigen bistro en speelzaal.