Backpacken naar de leukste bestemmingen in Australië

Backpacken in Australië is een ervaring die voor velen maar een keer zal plaatsvinden. Zorg er dus voor dat je niks mist tijdens je avontuur in Australië. Lees over de meest bekende bestemmingen over het backpacken in Australië en bekijk de top 5 activiteiten en de top 5 hostels op die locatie. Handig! Zo kun je de ideale route voor jezelf uit gaan stippelen. Jouw backpack avontuur wacht op je!

Backpacken in Oost-Australië

De oostkust heeft van alles te bieden en is misschien wel de populairste regio voor backpackers in Australië. Van moderne steden tot tropische regenwouden. De meest populaire route voor backpackers, omdat er zoveel verschillende activiteiten en plaatsen langs de kust te vinden zijn. Bekijk onderstaande steden voor de leukste activiteiten en gezelligste hostels. Plaatsen die je hier kunt vinden zijn Sydney, Cairns, Brisbane en Gold Coast.

Cultureel Zuid-Australië

De zuidkust van Australië is een logisch gevolg op de oostkust of bij de start van je reis vanuit Sydney. Een aantal tussenstops in het zuiden zijn Melbourne en Adelaide waar aan te raden is om met de auto, camper of bus te reizen. Vooral omdat de Great Ocean Road met de ’12 Apostles’ zich ook bevinden langs de kustroute van Melbourne naar Adelaide. Een niet te willen missen route! Backpackers gaan na de zuidkust vaak richting midden Australië.

De Outback van Midden-Australië

De echte ‘Outback’ van Australië kun je hier vinden, met als belangrijkste bezienswaardigheid de Uluru waar zich nog altijd vele Aboriginals zich in de buurt huisvesten. Een heilige plek voor deze oorspronkelijke bewoners en zeker een plek die je gezien moet hebben. Dichtbij de Uluru is Alice Springs te vinden.

Moerassig Noord-Australië

Een compleet andere regio in vergelijking met Midden-Australië en de Oostkust, is het noorden. Voor veel backpackers in Australië niet direct een plek om te bezoeken, maar eigenlijk onmisbaar in de rondreis. Hier zijn namelijk krokodillen en vele andere wilde dieren te vinden in de moerassen rondom Darwin.

Ongerept West-Australië

Is ongerepte natuur en een oneindige kust meer jouw ding? Dan is West-Australië jouw bestemming. Backpackers geven aan dat dit het echte Australië is. Perth is hier te vinden als enige grote plaats. Kilometers lange